Skorna som får dig att gå som naturen tänkt

Upptäck skon som revolutionerar ditt sätt att gå. Med en design inspirerad av naturen får du en balans och hållning som främjar både styrka och hälsa i vardagen.

Naturlig gångstil

MBT-skor, eller Masai Barefoot Technology, är ett unikt koncept inom skodesign som ursprungligen skapades av den schweiziska ingenjören Karl Müller. När Müller observerade den imponerande hållningen och den naturliga gångstilen hos Maasai-folket, inspirerades han att skapa en sko som efterliknar de fördelar som kommer från att gå barfota.

MBT skor är utformade för att uppmuntra en naturlig gångstil och ge användaren en känsla av att gå barfota, trots att de har på sig skor. I stället för att foten tvingas in i en stel och ofta onaturlig position, som är fallet med många traditionella skor, erbjuder MBT-skor ett dynamiskt fotbäddssystem som stödjer en naturlig fotrörelse.

Unik design för balans och hållning

När du går i MBT-skor, engageras olika muskler i ben och bål på ett sätt som inte alltid sker med traditionella skor. Detta beror på den unika designen som stimulerar små justeringar i din gång, vilket i sin tur bidrar till att förbättra balans och hållning. Resultatet är en mer naturlig träning som sker medan du går genom din vardag.

En annan fördel med MBT-skor är deras mångsidighet. De kommer i flera olika stilar, vilket innebär att det finns alternativ för varje tillfälle. För den som söker komfort i vardagen finns det vardagsskor som kombinerar stil och funktion. Du hittar även ett stort urval av löparskor som främjar en hälsosam löpteknik. Dessutom finns det arbetsskor som ger komfort och stöd för dem som spenderar långa timmar på fötterna. MBT-skor kan leda till förbättrad styrka i kroppen och en känsla av lätthet i din gång. Eftersom skorna efterliknar en naturlig gångstil, kan de vara fördelaktiga för personer med olika fot- och ryggproblem, eller för dem som helt enkelt vill ha en mer naturlig upplevelse när de går eller springer. Med MBT-skor kan varje steg vara ett steg mot en hälsosammare kropp och ett mer naturligt sätt att röra sig.