Skaffa rätt båtintyg inför sommaren!

Att vara väl förberedd inför sommaren är avgörande för att säkerställa en trygg och njutbar båtupplevelse. För att navigera på vattnen med självförtroende är det viktigt att inneha rätt intyg. Här är en översikt över de olika intygen för fritidsbåtar som kan hjälpa dig att vara redo för ditt båtäventyr. Se Svensk Båtutbildnings webbplats för mer information.

Grundkurs i navigation och säkerhet – Förarintyget

Förarintyget är inkörsporten till sjölivet och utgör den grundläggande kursen där fokus ligger på teoretiska kunskaper, kompletterat med praktiskt sjökortarbete. Kursen sträcker sig över en helg, lördag och söndag, och äger rum i en engagerande klassrumsmiljö. Inga förkunskaper krävs, vilket gör det till det optimala steget för nybörjare. Här får du inte bara de grundläggande färdigheterna, utan även kunskaperna som behövs för att navigera på havet med trygghet och självförtroende.

Praktisk båtkörning – Båtpraktik 

Båtpraktik dager är en hands-on-kurs där du spenderar ungefär fyra timmar på vattnet tillsammans med en erfaren instruktör. Kursen bygger på den teoretiska grunden från Förarintygskursen och ger dig möjlighet att tillämpa dina kunskaper i praktiken. Det är en utmärkt möjlighet att stärka ditt självförtroende och bli förtrogen med de praktiska aspekterna av båtkörning.

Fortsätt din navigationsresa – Kustskepparintyget

Kustskepparintyget representerar nästa steg för dem som strävar efter mer avancerad navigationskompetens. Denna intensiva fortsättningskurs, som inkluderar både teoretisk undervisning och praktiskt sjökortarbete, genomförs under en helg, lördag och söndag. För att delta krävs Förarintyg och praktisk båterfarenhet. Kursen vänder sig till dem som vill fördjupa sina kunskaper och utforska mer avancerade koncept för att kunna segla ut på de stora haven.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren båtförare är det viktigt att investera tid i rätt utbildning. Genom att ta dessa kurser kommer du att vara väl rustad och säkerställa att du har kunskapen som krävs för att njuta av en fantastisk båtsäsong!