Må bättre med hjälp av en naprapat i Nynäshamn

Att ta hand om ditt eget välmående på olika sätt är inte fel. Är det så att du känner dig stel, har ont i leder eller muskler, så kan det vara en bra idé att boka tid hos en naprapat i Nynäshamn. En naprapat kan hjälpa dig med en rad olika problem och tillstånd relaterade till din kroppsrörlighet och smärta. Bland annat kan du få hjälp med:

  • Ryggbesvär

  • Nackbesvär

  • Ledproblem

  • Muskelspänningar eller skador

  • Huvudvärk

Få hjälp med olika besvär

En naprapat kan som sagt hjälpa dig med en mängd olika besvär. Kanske det är så att du har problem med ryggen? Du kan få hjälp med att ryggproblem som ländryggssmärta, ischias, diskproblem och spänningar i ryggmuskulaturen. En naprapat använder sig då av manuella terapier, justeringar och muskelbehandlingar. Det för att minska smärtan och för att förbättra rörligheten.

Du kan även gå till en naprapat om du har nacksmärta, stelhet eller spänningar. Då kan naprapaten identifiera och behandla orsakerna till problemet. Du kan få lindring av smärtan samt en förbättrad funktion av nacken. Det genom att naprapaten använder sig av olika tekniker, som massage, stretching och muskelavslappningstekniker.

Även ledrelaterade besvär, såsom stela leder, ledinflammation, artros och idrottsskador är något som en naprapat kan hjälpa till med. Det genom att applicera olika behandlingstekniker, inklusive manuell terapi, stretching och övningsprogram.

Är det så att du har muskelspänningar eller att du har sträckt eller skadat en muskel så kan en naprapat använda olika metoder, inklusive massage, triggerpunktsbehandling och rehabiliteringsövningar för att behandla och rehabilitera musklerna.

Huvudvärk är även det något en naprapat kan behandla, även spänningshuvudvärk och migrän. Dessa två är oftast förknippade med spänningar och obalanser i muskler och leder i nacke, axlar och rygg.

Vad innebär en naprapatibehandling?

Att få en naprapatibehandling innebär olika då det varierar beroende på vad du har för besvär. Därför är ett första besök bra att göra där du får svara på frågor kring din smärta samt att du även får berätta mer om dig, din sjukdomshistoria, arbete och fritid och så vidare. En behandling sker sedan, oftast, på en särskild höj- och sänkbar behandlingsbänk.

Behandling hos en naprapat

De verktyg en naprapat har till förfogande är främst händerna. Det som är själva syftet med behandlingen är just att återställa normala kroppsfunktioner i ryggen, lederna och/eller musklerna. Det i sin tur leder till att smärtan kan lindras eller i vissa fall försvinna helt.

En naprapat kan behandla på lite olika sätt. Ett av dessa sätt är ledmanipulation. Då används handgrepp för att återställa rörlighet och funktion i leder. En liknande behandling är mobilisering, men då sker inget tryck som det gör vid en ledmanipulation.

Hos en naprapat kan du även få så kallad muskeltöjning. Det är då ett sätt att stretcha dina muskler för att få dem att slappna av och få tillbaka rörligheten.

Ett sätt att behandla spända muskler för att lindra smärta och smärtutstrålning är triggerpunktsbehandling. Sedan kan även massage användas som en del av behandlingen.

Du kan även få goda råd kring träning och egenvård att göra hemma. Du får även råd om ergonomi eller om du behöver förändra något i din livsstil.