Hög puls 1177

Hjärtklappning – 1177

16 mars 2022 — Pulsen kan också kännas olika kraftig. Den blir snabb men svag och svårare att känna om du förlorar mycket blod. Pulsen blir kraftig och lättare …

Hjärtklappningsbesvär, som extraslag, hårda hjärtslag eller hjärtrusningar under en kort stund, är vanliga och förekommer i alla åldrar. Normalt är det inget att oroa sig för, särskilt om de kommer i samband med stress eller oro.

Ta pulsen – 1177

18 jan. 2021 — Pulsen slår oregelbundet. Du kan känna dig andfådd och svag vid minsta ansträngning. Här är fler exempel på symtom du kan få vid förmaksflimmer:.

Det är hjärtats slag som räknas när du tar pulsen. Genom att ta pulsen får du veta antal hjärtslag per minut och hur regelbunden rytmen är.

Förmaksflimmer – 1177

På 1177.se får du råd om hälsa och information om sjukdomar och vilka mottagningar du kan kontakta. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.

Vid förmaksflimmer slår hjärtat oregelbundet och oftast fort. Då kan inte hjärtat pumpa runt blodet som det ska. Kroppen och hjärtat klarar av förmaksflimmer, men det finns en ökad risk för blodpropp och stroke. Därför kan du behöva behandling. Många som får förmaksflimmer behöver få vård på sjukhus.

Hjärtrytm – 1177

Problem med hjärtat som orsakar hjärtsvikt kan bero på till exempel förändrad hjärtrytm, kärlkramp, hjärtinfarkt, högt blodtryck eller diabetes.

Här kan du läsa om olika sjukdomar och besvär som har med hjärtats rytm att göra.

Hjärtsvikt – 1177

Du får feber och värk i kroppen. Du har en känsla av tryck eller tyngd över bröstet. Du har högre vilopuls. När och var ska jag söka vård?

Vid hjärtsvikt orkar inte hjärtat pumpa så mycket blod som kroppen behöver. Det kan bero på att hjärtmuskelns förmåga att dra ihop sig är försvagad.

Hjärtmuskelinflammation – 1177

17 juni 2020 — Det innebär att kroppen inte klarar av den förhöjda ämnesomsättningen. Symtom på tyreotoxisk kris är bland annat feber, hög puls, lågt blodtryck …

Hjärtmuskelinflammation orsakas nästan alltid av en virusinfektion.

Hypertyreos – överskott av sköldkörtelhormon – 1177

1 juni 2020 — Vanliga symtom är oregelbunden puls, hjärtklappning, … haft ihållande förmaksflimmer under lång tid, hög ålder samt nedsatt lungfunktion.

Vid hypertyreos bildar sköldkörteln för mycket hormoner. Det gör att kroppens celler och organ jobbar mer och du kan till exempel bli svettig, trött, få hjärtklappning och minska i vikt. De flesta blir bra med behandling.

Patientinformation till dig med förmaksflimmer – 1177

Du kommer i ett chocktillstånd; Du blir blek och kallsvettig; Du får hög puls och lågt blodtryck. Blodtrycksfallet gör att du känner dig trött och yr och du kan …

Patientinformation från Hallands sjukhus

Bråck på stora kroppspulsådern i magen – 1177

Hjärtklappningen och pulsen vid förmaksflimmer är oregelbundet oregelbunden men detta kan vara svårt att upptäckas särskilt om pulsen är hög.

Ett bråck på stora kroppspulsådern innebär att en del av pulsådern vidgas. Du kan opereras i förebyggande syfte.

Symtom hjärtrytmrubbningar – Hjärt-Lungfonden

Hjärtrytmrubbningar | Hjärt-Lungfonden

Hjärtflimmer och förmaksflimmer. Hjärtrytmrubbningar, eller arytmi, är en mängd tillstånd där hjärtat inte följer normal rytm.

Keywords: hög puls 1177, 1177 hjärtklappning